Jak efektywnie zarządzać obiektem noclegowym i gastronomicznym.

Dodano: 14.11.2018

W tym roku Polska odnotowała pond 12% wzrost ilości zagranicznych odwiedzjących. Średnie obłożenie w obiektach noclegowych wynosiło nieco ponad 70%. Dla krajowej branży jest to świetna prognoza na kolejne lata.

Wsparcie serwisu

Ludzie coraz więcej podróżują, odwiedzają setki miejsc, hoteli, pensjonatów. Pragną poznawać kulturę i tradycję destynacji, próbując lokalnych potraw czy odwiedzając ulubione restauracje lokalnych mieszkańców. Ogrom nowych obiektów stanowi konkurencję, a to jest istotny znak dla właścicieli obiektów, że opróćz doskonałego produktu powinni też zapewnić nienagnną obsługę. Tak aby klientów nie tylko przyciągnąć, ale przekonać, że powinni zostać z nim na dłużej, a w przypadku turystów – nieść dobrą „famę” wśród innych przyjezdnych. Jednak nawet najlepiej wyszkolona załoga nie poradzi sobie bez odpowiednich narzędzi.

Program dla hoteli 

Przy wyborze odpowiedniego programu hotelowego jest opowiednie dobranie go do wielkości zarządzanego obiektu. Jego funkcjonalności powinny odpowiadać potrzebom właściciela i obsługi, ale przede wszystkim, pomóc w sprawnej obsłudze Gości. Dla właściciela istotną kwestią będzie sposób rozliczenia i generowania raportów co pozwoli mu na efektywne zarządzanie finansami. Dla zespołu recepcyjnego pierwszorzędna jest możliwość szybkiego zameldowania Gości i przejrzystego widoku płatności, które są już uregulowane i tych które jeszcze należy uregulować.

Na stronie https://www.dobresystemy.eu/oprogramowanie-dla-hoteli-i-pensjonatow każdy zarządzający znajdzie program dla hoteli idealnie odpowiadający jego potrzebom, tak aby móc racjonalnie kierować swoim biznesem i osiągać maksymalne zadowolenie odwiedzających.

Program dla restauracji

W sprawnym operowaniu punktem gastronomicznym liczy się się oczywiście jakość serwowanych dań, ale także sprawna i szybka obsługa. Goście nie lubią oczekiwać długo na danie albo rachunek po zakończeniu posiłku. Dlatego przełożony powinien dać swoim pracownikom do dyspozycji narzędzie, które będzie przejrzyste i intuicyjne.

Bogate zaplecze funkcji kelnerskich usprawnia bieżącą obsługę Gości, lokalizację stolików na sali wraz z przypisaniem im odpowiednich rachunków a także możliwośc grupowania i szybkiego rozliczania rachunków.

Ten program dla restauracji daje również wielkie wsparcie w zakresie obługi administracyjnej. Pozwalając sprawnie kalkulować koszty, analizować raporty kelnerskie a także planować dostawy i kontrolować bieżący stan magazynowy. Funkcją niespotykaną do tej pory jest tworzenie receptur i opatrywanie ich dokładnymi opisami oraz kosztorysami.

Rzadko spotykana, a tu obecna, jest również możliwość kontrolowania magazynów on-line, korygowania błędnych faktur, zmian sposobu fiskalizacji poszczególnych pozycji czy eksporty danych do dowolnego formatu i plików. Progam IzzyRest jest również kompatybilny z systemem Windows, którym posługuje się znakomita większość przedsiębiorców.

To wszystko stanowi o jego ogromnej użyteczności zarówno dla właścicieli, kierownictwa jak i obsługi restauracji.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *